Reizen door Madeira

Madeira is een heerlijk eiland  voor natuurliefhebbers.
Je kunt overal makkelijk komen, elke plaats is binnen een dag berijdbaar.
Geniet van de steile bergen, de eucalyptus-bosssen, de bloemen, veel zonuren in het zuiden, de ruige en bewolkte bergen in  centraal-Madeira, het zicht op de oceaan rondom. Wandel naar de Pico Ruivo op 1862 m. en stap op de glazen vloer van de Cabo Girão, de hoogste klif van Europa, op 580 m.

Wandelen door Madeira

Op Madeira kun je prachtig wandelen langs de “Levadas”: antieke irrigatiekanalen. Wandelschoenen mee! Er zijn in totaal 300 km routes, variërend van 4 tot 20 km, door prachtige eucalyptus-bossen, langs watervallen, uitkijkpunten en door spectaculaire kloven.
Zij zijn gemarkeerd als PR (Pequna Rota) met een nummer. De levada’s kennen bijna geen hoogteverval, wat het wandelen heel aangenaam maakt. Er zijn kaarten van de levada-routes en taxichauffeurs kunnen je naar het begin van een route brengen. Madeira is een paradijs voor de natuurliefhebber, het is er rustig, ver weg van het massa-toerisme. Het klimaat is perfect: veel zon en nooit te warm of te koud.

Kies je lavada-route

Met deze app op je smartphone kun je alle opengestelde levadas vinden:
Madeira – walk me

Reizen naar Madeira

Transavia vliegt enkele malen per week in 4 uur tijd rechtsreeks naar Funchal, de hoofdstad in het zuiden van Madeira.
Een retour vanuit Nederland kost gemiddeld € 250,- / € 300,- per persoon.

Een goedkopere oplossing is vliegen op Lissabon en daar overstappen, maar de de reistijd is langer.
TAP, Easyjet, TUI en andere vliegmaatschappijen verzorgen deze vlucht.
Een retour kost € 150,- / € 200,-

Autohuur

Autohuur is mogelijk bij meerdere verhuurders op de luchthaven. Voor een kleine middenklasser betaal je gemiddeld € 300,- per week.
Tip: neem een auto met een goed motorvermogen, want veel wegen zijn behoorlijk steil. Maar kies geen grote wagen, want de parkeergarages staan vol met palen die manoeuvreren heel lastig maken, en sommige wegen zijn erg smal. Houd er rekening mee dat je nog apart betaalt voor de verzekering, zeer aanbevolen, want een kras of deuk oplopen is bijna standaard. Dit zijn de belangrijkste aanbieders van autoverhuur:

 • autoeurope
 • avis
 • europcar
 • goldcar
 • holidayautos
 • rentalcars
 • sixt rent a car
 • sunnycars
  Oud & Nieuw: het grootste vuurwerk ter wereld!

  Wie met oud en nieuw op Madeira is wacht een verrassing: In de baai van Funchal wordt een spectaculair vuurwerk afgestoken.
  Zorg ervoor dat je minstens een uur van te voren een goed plekje bemachtigt. Hotels organiseren er bussen naar toe.
  Dan breekt het inferno los: 15 minuten schitterend vuurwerk, eindigend in één drie minuten durende totale explosie.
  Je kunt het ook vanaf een boot in de baai meemaken, dan zit je er midden in. Funchal heeft de Guiness World Record prijs gewonnen voor het grootste vuurwerk ter wereld.

Fireworks Madeirajpg