Madeira Producenten

Er zijn acht Madeira wijn-producenten. Elk heeft een heel eigen, herkenbare stijl. Klik op de naam van het bedrijf om op de website te komen.

Blandy’s
Dit is het oudste wijnhuis, opgericht in 1811. Onderdeel van Madeira Wine Company. Tot dit huis behoren ook Cossart & Gordon, Leacock’s en Miles.
Nog altijd een familiebedrijf, gerund door Michael en Chris Blandy, met de beroemde wijnmaker en onderzoeker Francisco Albuquerque.

Pereira d’Oliveira
Vanaf 1850. Bezit de grootste voorraad oude Madeira’s. De wijnen worden geblend met oude wijnen, wat veel complexiteit geeft.
De wijnmaker is Filipe Oliveira.

Henriques & Henriques
Vanaf 1850. Bezit nog 10 hectare eigen wijngaarden. Beroemde generaties wijnmakers hebben tradities gecombineerd met moderne technieken.
Wijnmaker: Humberto Jardim.

Justino’s Madeira Wines
Vanaf 1870. Het grootste wijnhuis, doet 49 % van alle Madeira productie. Een modern, zeer efficiënt ingericht bedrijf, combineert klassieke en moderne stijlen.
Wijnmaker: Juan Teixeira.

H.M. Borges
Een familiebedrijf, vanaf 1877. Klassieke stijl, vaak verrassende, uitgesproken wijnen, zeer gewaardeerd door kenners. Gerund door twee nichten: Isabel en Helena.
Wijnmaker: Ivo Couto.

Barbeito
Opgericht in 1946. Moderne stijl Madeira’s, in dit bedrijf wordt veel geëxperimenteerd om de hoogste kwaliteit te bereiken. Proeverijen zijn altijd een verrassing. Moderne marketing met frisse etiketten.
Wijnmaker: Ricardo Diogo Freitas.

J. Faria & Filhos
Opgericht in 1993.
Dit is een handelsbedrijf, gericht op grote volumes, die ook allerlei andere dranken verhandelt, waaronder rum van Madeira.

Madeira vintners
Het nieuwste wijnhuis, opgericht in 2013.
Een bedrijf van uitsluitend vrouwen. Wijn met een vrouwelijke touch: licht in alcohol, licht in stijl. Uitstekende wijn om mee te starten.
Wijnmaker: Lisandra Gonçalves.